Jaarbeurs Utrecht wordt omgebouwd tot eerste drive-intheater

0

Jaarbeurs Utrecht wordt omgebouwd tot het eerste drive-intheater van Nederland. Op 13 juni kunnen jong en oud vanuit de auto genieten van de voorstelling Juf Roos gaat op vakantie. Een geheel nieuwe theaterbeleving ten tijde van de coronacrisis.

Een theatervoorstelling bezoeken vanuit je auto, wie had dat ooit gedacht? Het gaat nu toch echt gebeuren. Op 13 juni wordt Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een drive-intheater met een capaciteit voor 100 auto’s. Juf Roos en Gijs maken op die dag het zalencomplex tot één groot kinderparadijs met de voorstelling Juf Roos gaat op vakantie.

Coronaproof theaterbeleving

De voorstelling in het drive-intheater zou volledig coronaproof moeten zijn, aangezien bezoekers de hele voorstelling vanuit de auto bekijken. Tickets worden door het raam gescand en het geluid is via een FM-frequentie van de autoradio te beluisteren. Ouders en kinderen wisselen voor de voorstelling van plek, zodat kinderen een zo goed mogelijk zicht hebben.

Tijdens de voorstelling staan de auto’s in vijf rijen opgesteld in een cirkel rond het podium. Voor de zichtbaarheid is het toneel extra opgehoogd. Bovendien is de show ook te volgen via de grote schermen aan zijkant van het podium.

Juf Roos gaat op vakantie

Juf Roos gaat op vakantie is een oer-Holllands kinderspektakel met veel vrolijke liedjes. Als Juf Roos en Gijs op vakantie gaan, vinden ze een eenzaam hondje. Zou hij zijn weggelopen? De twee besluiten hem mee te nemen naar de boerderij van Tante Tulp, maar zij blijkt onvindbaar… Krijgt dit avontuur een goed einde?

Het drive-intheater in Utrecht is een initiatief van producenten Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende van Trend Media. Het bedrijf is verantwoordelijk voor producties als Ernst, Bobbie en de rest, Juf Roos en Smurfen de Musical.

Share.