Welke concertzalen gaan in de zomer weer open?

0

Vanaf 1 juli geldt er geen bezoekerslimiet meer voor theaters en podia en dat betekent in principe dat de deuren weer wagenwijd open kunnen. Maar dat betekent niet dat dit voor alle podia al rendabel is. Bij welke zalen kun je binnenkort weer terecht? Hier een overzichtje.

AFAS Live

AFAS Live in Amsterdam is blij met de ruimere maatregelen en gaat hier ook zeker gebruik van maken. Een woordvoerder laat weten: “Een groot voordeel van onze zaal, waar straks zo’n twaalfhonderd mensen kunnen zitten, is dat wij flexibel zijn met de indeling.” Om wel aan de richtlijnen te blijven voldoen moeten bezoekers zich aan een aantal regels houden. Zo zijn er vaste zitplaatsen en looproutes, kunnen alleen mensen uit hetzelfde huishouden meerdere tickets bestellen en mag je alleen een handtas meenemen. Door deze maatregelen te nemen kan AFAS Live vanaf juli alweer concerten organiseren.

Concertgebouw

Ook voor de liefhebber van klassieke muziek is er goed nieuws: het Concertgebouw in Amsterdam gaat binnen de 1,5 metermaatregel zoveel mogelijk mensen vermaken. In juli en augustus organiseert het Concertgebouw al 9×2 concerten tijdens de Bankgiro Loterij Zomersessies. Hoe het na de zomer gaat lopen is nog onzeker. Wel laten ze op de website weten dat je zonder risico kaarten kunt kopen voor concerten vanaf september. Restitutie of het omzetten van je tickets is altijd mogelijk en eenvoudig online te regelen.

TivoliVredenburg

Ook TivoliVredenburg in Utrecht is blij met de versoepeling en heeft direct veel nieuwe en eerder geannuleerde shows ingepland. Daarnaast organiseren ze nog de hele maand juli verrassingstours door het gebouw onder de noemer Walk The Line. Hierin zie je meer van TivoliVredenburg en kun je genieten van vier verschillende artiesten in de verschillende zalen. Elke dag is het weer een verrassing welke artiest je tegenkomt.

Ziggo Dome

Het Amsterdamse Ziggo Dome geeft aan een dubbel gevoel te hebben bij de maatregelen. De versoepeling is fijn, maar nog niet genoeg voor het grote podium om rendabel concerten te organiseren. Tijdens de zomer staan er nu zeven concerten op de planning onder de noemer Larger Than Live, onder andere van De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, De Staat en Typhoon. Nielson trapt de reeks af op 9 juli.

Beeld: AFAS Live

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.

Share.