Tina Turner-musical twaalf keer genomineerd Tony Awards

0

Niet één, niet twee, nee, maar liefst twáálf keer is TINA: The Tina Turner Musical genomineerd voor een Tony Award. De show maakt kans op onder andere beste musical, beste vormgeving en beste script.

Donderdag zijn de nominaties voor de beste theaterproducties op Broadway in New York bekend gemaakt. Welke prijzen zal TINA de musical allemaal winnen? De productie moet het in de categorie ‘beste regie’ opnemen tegen Moulin Rouge! The Musical en Jagged Little Pill. Ook de hoofdrolspeelster van TINA, Adrienne Warren, maakt kans op de prijs voor beste hoofdrolspeelster.

TINA de musical is een productie van Stage Entertainment. De Engelse versie van de show ging in 2018 in première in London. Sinds februari 2020 speelt de musical ook in Nederland, in het Beatrix Theater in Utrecht.

Lichtpuntje voor TINA

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment, is natuurlijk erg blij met de nominaties. “Wat een heerlijk nieuws een dag nadat we de herstart van TINA in Nederland moesten uitstellen. We zijn ongelofelijk blij met de twaalf nominaties voor de Tony Awards”.

Vanwege de coronacrisis werd de musical in maart stilgelegd. De herstart zou begin november plaatsvinden maar dit kon wederom niet doorgaan. “Het is zo zonde dat het publiek nu niet kan genieten van deze fantastische musical over het bewogen leven van Tina Turner. Ik hoop dat er snel betere tijden komen”, aldus Verlinde.

De Tony’s worden dit jaar virtueel uitgereikt. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend.

Share.