Cast van musical Hugo de Groot is bekend

0

Al eerder vertelden we dat volgende jaar er een nieuwe musical verschijnt over het leven van Hugo de Groot. Inmiddels is de complete cast bekend gemaakt. We wisten al dat Dominique de Bont de rol van het dienstmeisje Elsje van Houweningen zal gaan spelen. De overige rollen zijn voor Lars Mak, Zoï Duister, Richard Spijkers en Joost Claes.

Lars Mak krijgt de titelrol van Hugo de Groot, de beroemde rechtsgeleerde die aan de wieg stond van de Nederlandse republiek. Hij speelde eerder in musicalproducties zoals Rent en Soldaat van Oranje. Zoï Duister speelt zijn vrouw, Maria. Richard Spijkers krijgt de rol van Johan van Oldenbarnevelt. En Joost Claes krijgt de rol van prins Maurits.

De eerste voorstelling van Hugo de Groot de Musical zal te zien zijn op 11 maart 2021. De laatste show is gepland op 22 maart. Dat is een datum met de nodige symboliek: op 22 maart 1621 ontsnapte De Groot uit Slot Loevestein door zich te verstoppen in een boekenkist. Dat verhaal is beroemd en staat in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Maar wat Hugo de Groot precies voor Nederland heeft betekent, is veel minder bekend.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Foto: Bart van Rongen

Share.