Guido Weijers eerste artiest die testevenement gaat doen in januari

0

Maandag riep de evenementenbranche op om testevenementen in januari wel door te laten gaan, ondanks de huidige coronacijfers. In de persconferentie gisteren hebben zij hiervoor groen licht gekregen. Een van de eerste artiesten die zo’n testevenement gaat uitvoeren is cabaretier Guido Weijers.

Met de oproep onder de noemer #theshowmustgoon twee dagen geleden wilde de sector voornamelijk meer duidelijk krijgen. Het was nog onzeker of de testevenementen in januari door mochten gaan, terwijl deze dan nu georganiseerd moeten worden. Deze duidelijkheid hebben ze nu gekregen. Het risiconiveau wat betreft de coronacijfers hoeft niet meer te zakken naar waakzaam, de testen gaan hoe dan ook door.

De partij die de testevenementen organiseert is Fieldlab Evenementen. Onder de noemer Back to Live organiseren zij in januari de eerste testen met meer bezoekers. Op de Facebook lezen we: “Dit is een bevestiging van het feit dat we een gedegen plan van aanpak hebben gepresenteerd. Het getuigt van lef van het kabinet dat ze ons nu toestemming geven om de pilot events te organiseren. We hebben steeds benadrukt dat die veilig kunnen plaats vinden en essentieel zijn voor de gehele branche. Iedere bezoeker van een pilot event is negatief getest, waarmee we risico vermijden.”

Guido Weijers treedt op in Utrecht

Voor het theater staat het eerste testevenement al gepland: Guido Weijers zal in de tweede helft van januari optreden in het Beatrix Theater in Utrecht. Hier zal de cabaretier weer voor 500 bezoekers een show verzorgen. Andere proeven die al staan zijn een zakelijk congres en voetbalwedstrijden bij NEC en Almere City.

Fieldlab laat aan NU.nl weten dat de bezoekers van Weijers in twee groepen van 250 mensen worden verdeeld: “Op die manier kunnen we verschillende soorten gedrag en maatregelen onderzoeken. Denk aan een groep met en een groep zonder mondkapjes, of een groep die wel op 1,5 meter afstand blijft terwijl de andere dat niet doet.” Verder moet iedereen een negatieve test laten zien, wordt er steekproefsgewijs gesneltest en wordt iedereen gevraagd na de show contact met kwetsbare mensen te vermijden. Mensen uit kwetsbare groepen wordt ook gevraagd niet deel te nemen aan de proefevenementen.

Beeld: © Loens Media

Share.